Δαχτυλίδια σεβαλιέ (chevalier rings), ίσως τα πιο εντυπωσιακά και επιβλητικά δαχτυλίδια που μπορούν να κοσμήσουν τα δάχτυλά σας. Δεν είναι μόνο το σχέδιό τους που κάνει την διαφορά, αλλά και το γεγονός ότι φοριούνται μόνο στα μικρά δάχτυλα. Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε την ιστορία τους και να τα γνωρίσουμε καλύτερα στο κείμενο που ακολουθεί.

Στην αρχή τα δαχτυλίδια σεβαλιέ φοριούνταν από άνδρες

Η λέξη σεβαλιέ προέρχεται από το γαλλικό cheval που σημαίνει άλογο. Αρχικά, φοριούνταν αποκλειστικά από άνδρες, μέλη βασιλικών οικογενειών ή κατόχους κάποιου τίτλου ευγενείας. Μάλιστα, τα δαχτυλίδια σεβαλιέ απεικόνιζαν και το οικόσημο της οικογένειάς εκείνου που τα φορούσε. Υπάρχει όμως και η εκδοχή που τα θέλει να έχουν τις ρίζες τους στην ελληνική μυθολογία, ως τα δαχτυλίδια που φορούσαν φιγούρες όπως ο Προμηθέας, ο Δίας και ο Ηρακλής!

Τα δαχτυλίδια σεβαλιέ και ο ρόλος τους στο σύγχρονο στιλ

Πλέον, τα δαχτυλίδια σεβαλιέ αποτελούν ένα ισχυρό και διαχρονικό fashion statement για οποιονδήποτε τα φορά, άνδρα ή γυναίκα. Μάλιστα, πολλές από εμάς επιλέγουν να τα φορούν ακόμα και δύο μαζί ή σε συνδυασμό με άλλα δαχτυλίδια και αξεσουάρ. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για κοσμήματα που δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα. Μάλιστα, μπορούν να ταιριάξουν σε οποιοδήποτε στιλ, σύγχρονο ή κλασικό.

Σύγχρονοι τύποι σεβαλιέ δαχτυλιδιών

Φυσικά, δεν είναι όλα τα δαχτυλίδια σεβαλιέ ίδια. Μπορείτε να τα βρείτε σε διαφορετικές παραλλαγές με βάση:

1. Το σχήμα

Στρογγυλό, τετράγωνο ή ορθογώνιο

2. Την επιμετάλλωση

Ασημένια, ροζ χρυσό ή κίτρινο χρυσό.

3. Το σχέδιο

Καρδιές, νούφαρα και πολλά ακόμα σχέδια με πέτρες ή ζιργκόν.

4. Το καλούπι

Κλασικό καλούπι σεβαλιέ με bold γραμμές ή πιο λεπτό και λιτό.

Οι κορυφαίες προτάσεις σε δαχτυλίδια σεβαλιέ

Αναζητάτε τα πιο μοντέρνα και εκθαμβωτικά δαχτυλίδια σεβαλιέ που θα κλέψουν όλες τις εντυπώσεις; Στη νέα συλλογή της Vogue Θα βρείτε μοναδικές προτάσεις από ασήμι 925° σε μοναδικά σχέδια και με την επιμετάλλωση της επιλογής σας όπως:

Μπείτε σήμερα στην ολοκαίνουργια ιστοσελίδα της Vogue watch and jewellery, θαυμάστε τη νέα της συλλογή σε δαχτυλίδια σεβαλιέ και αποκτήστε αυτό που σας ταιριάζει. H Vogue watch and jewellery σας το φέρνει σπίτι σας με δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα, καθώς και εγγύηση 2 ετών. Τα κοσμήματα της εταιρείας είναι διαθέσιμα και μέσα από το δίκτυο συνεργατών της, τους οποίους και μπορείτε να βρείτε εδώ. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας και τηλεφωνικά στο 210 32 12 293, από τις 9.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο: «Δαχτυλίδια σεβαλιέ: Για το μικρό σας δάχτυλο μόνο»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο νέο blog της Vogue
.